czwartek, 14 kwietnia 2011

Danielkowa kuchnia

Kucharz: mój siostrzeniec Danielek 
Czas: pora obiadowa
Miejsce gotowania: pokój




Zupa z orzechami


Składniki:

kilka orzechów w łupinkach,
liść laurowy,
pieprz,
sól,
ziele angielskie,
papryka,
suszone grzyby,
włoszczyzna.

Przygotowanie:

Orzechy wrzucić na patelnię. Zalać wodą. Gotować na niewidzialnym ogniu.
Powolutku i skrupulatnie dodawać przyprawy. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.

Podawać w głębokich talerzach.


Kucharz zaleca degustację wyłącznie wzrokową !!!






P.S.
Danielku,
ciocia Natalia już dziś zaprasza na kolejną dawkę wspólnego gotowania. Buziaki!!!




5 komentarzy:

  1. genialne!!!
    lubię tu zaglądać bo zawsze coś ciekawego mnie tu spotka. ale ten wpis jest mistrzowski! mianuję go moim najulubieńszym z wszystkich :)
    ps: a Danielek jaki już duży.. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. i znów oglądam... i czytam :) urokliwe!

    OdpowiedzUsuń
  3. Podobno mężczyźni gotują lepiej;) Brawo Danielku!! A dla autorki jak zwykle pochwała za świetne zdjęcia. Pozdrawiam. A.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale mi ochoty narobiłaś! Wypróbuję na pewno! Na Święta!

    OdpowiedzUsuń
  5. Danielek (tak kulinarnie powiem) rośnie jak na drożdżach:-)

    Agato - męska konkurencja Ci rośnie;-)

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń