Czas: pora obiadowa
Miejsce gotowania: pokój
Zupa z orzechami
Składniki:
kilka orzechów w łupinkach,
liść laurowy,
pieprz,
sól,
ziele angielskie,
papryka,
suszone grzyby,
włoszczyzna.
Przygotowanie:
Orzechy wrzucić na patelnię. Zalać wodą. Gotować na niewidzialnym ogniu.
Powolutku i skrupulatnie dodawać przyprawy. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
Podawać w głębokich talerzach.
Kucharz zaleca degustację wyłącznie wzrokową !!!
P.S.
Danielku,
ciocia Natalia już dziś zaprasza na kolejną dawkę wspólnego gotowania. Buziaki!!!
genialne!!!
OdpowiedzUsuńlubię tu zaglądać bo zawsze coś ciekawego mnie tu spotka. ale ten wpis jest mistrzowski! mianuję go moim najulubieńszym z wszystkich :)
ps: a Danielek jaki już duży.. :)
i znów oglądam... i czytam :) urokliwe!
OdpowiedzUsuńPodobno mężczyźni gotują lepiej;) Brawo Danielku!! A dla autorki jak zwykle pochwała za świetne zdjęcia. Pozdrawiam. A.
OdpowiedzUsuńAle mi ochoty narobiłaś! Wypróbuję na pewno! Na Święta!
OdpowiedzUsuńDanielek (tak kulinarnie powiem) rośnie jak na drożdżach:-)
OdpowiedzUsuńAgato - męska konkurencja Ci rośnie;-)
Pozdrawiam!